Resdag idag

Så var det dags att resa vidare. Vi lämnar Bangkok för den här gången och styr kosan mot ön Phu Quoc i Vietnam.  En sak som är lite jobbigt med att resa runt är själva resorna, att få dem barnsäkra. För en svensk med inpräntat säkerhetstänk är det plågsamt att åka med barn i taxibilar utan bälten och bilbarnstolar.

phuquoc-flyg3
I taxi på väg till flygplatsen.

I Bangkok går det i alla fall att boka flygplatstransfer med bilbarnstolar och bälteskuddar, det finns flera företag som erbjuder den här typen av tjänster. Viktigt är dock att boka det ett par dagar i förväg för att vara säker på att de har lediga bilar med barnstol.

phuquoc-flyg2
Bälteskudde och bälte.
phuquoc-flyg4
Utan bälte.

Vi hade bokat direktflyg Bangkok-Phu Quoc, inte många bolag som kör den sträckan och biljetterna var relativt dyra. Det är även att göra ett byte i Saigon men vi ville inte att hela dagen skulle gå åt till resan så vi valde de lite dyrare biljetterna den här gången.

phuquoc-flyg5-flygplan
Propellerplan.
phuquoc-flyg7-flygplansmat
Flygplansmat, alltid lika svår att äta utan att det mesta hamnar i knät eller på golvet.
phuquoc-flyg6
Tim och jag.

En timme senare landade vi på Phu Quoc och vi var äntligen tillbaka i Vietnam igen. Vi har en öppen biljett hem och visum för tre månader men vi kommer troligen inte att stanna mer än 5-6 veckor.

phuquoc-flyg8
På väg in mot landningsbanan på Phu Quoc.
phuquoc-flyg9-flygbuss
Flygplatsbussen.

Det tog totalt 5 timmar att ta sig dörr till dörr från vårt hotell i Bangkok till vår bungalow på Phu Quoc. Även om själva flyget bara tar en timme går det oftast en halv dag på grund av tidiga incheckningstider och transfers.

phuquoc2018-solnedgang.jpg
Ett par timmar senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s