Två dagar i Rach Giá

På vår väg från Phu Quoc till Ho Chi Minh City stannade vi ett par dagar i den lilla kuststaden Rach Giá. Om någon reseguide ens nämner staden så är det inte i så kul ordalag så vi blev verkligen positivt överraskade. Vi förväntade oss en sömnig, trist stad och visst, det fanns inte direkt några spektakulära sevärdigheter men det var här vi fick upp ögonen för ”det riktiga Vietnam” långt från turismens påverkan.

DSCF6200DSCF6206

Rach Gia är en stad i sydvästra Vietnam, inte långt från gränsen till Kambodja. Den är huvudstad i provinsen Kien Giang (där även Phu Quoc ligger) och har ett par hundratusen invånare.

DSCF6220DSCF6155

Stadskärnan är inte så stor så det är lätt att ta sig runt till fots. Det finns, som överallt i Vietnam, massor av restauranger och caféer överallt. Det var inte helt lätt att kommunicera på engelska i den här staden, att kunna beställa kaffe på vietnamesiska var fördel. Annars kommer man såklart ganska långt med kroppsspråk och att peka på saker man vill köpa eller beställa.

DSCF6178
Vietnamesiskt kaffe med mjölk.
DSCF6181
Det var många som var nyfikna på oss i Rach Gia.

Vi blev snabbt varse om att det inte var många västerlänningar som brukade besöka staden, folk stannade och tittade, vinkade från sina cyklar och ropade till och medpå oss från andra sidan gatan. Både vuxna och barn hälsade och ville pratade med oss var vi än gick. Under våra dagar i Rach Gia träffade vi faktiskt inte en enda västerlänning.

DSCF6168DSCF6242

 

Den första dagen gick vi till en liten park i närheten av vårt hotell och nästan direkt kom det fram en tjej i äldre tonåren och frågade om hon fick promenera med oss en stund. Vi trodde först att det var någon sorts lurendrejeri eller att hon skulle leda oss till nån affär och vi skämdes för våra fördomar när det visade sig vara en jättegullig tjej som bara ville öva lite på sin engelska. Hon var väldigt fascinerad av att vi hade valt att besöka hennes hemstad och undrade vad vi gjorde där.

DSCF6107DSCF6115

Vi bodde på Hoà Binh Resort, ett litet trevligt hotell nära hamnen, köpcentrum och stadskärnan i Rach Giá. Det var ett hotell i den dyrare prisklassen i staden, ett trebäddsrum kostade 400 kr/natt, och det fanns många billigare alternativ med lite enklare standard. Frukosten var bra, mest asiatisk men det fanns även småyoghurtar och ost. Det fanns en fin pool på baksidan men den hann vi tyvärr inte testa.

Vietnam2018-RachGia-hotell1

Vietnam2018-RachGia-hotell2
Morgondis. Utsikt från vårt hotellrum.

 

Återigen konstaterar vi att det är väldigt intressant att komma ifrån de vanliga turistmålen och få möjlighet att besöka ställen som inte påverkats av turistströmmarna. Det ger en helt bild av landet och en mycket större upplevelse.

Fler bilder från Rach Gia:

DSCF6264
Nere vid flodmynningen.
DSCF6260
Enkla bostäder på floden.

DSCF6240DSCF6234

DSCF6228
Frisör.

DSCF6223DSCF6143DSCF6152DSCF6158DSCF6162DSCF6164DSCF6173DSCF6184DSCF6189DSCF6197

DSCF6127
Vy från vårt hotell.
DSCF6121
Spelhallen på köpcentret Vincom Plaza.

DSCF6471

 

Mer bilder!

För den fotointresserade finns det fler bilder från Rach Giá i Anders renodlade fotoblogg:

http://poly-cola.blogspot.com/2018/03/rach-gia.html

 

 

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s