Packa lätt till Berlin

Vi reser helst med lätt packning oavsett om det är weekend i storstad, strand vid medelhavet eller flera månader i tropiskt klimat som gäller. Det är dock inte helt lätt med småbarn. Särskilt inte med blöjbarn som har en tendens att smutsa ner sig flera gånger per dag.

Berlin-flyg-barnvagn
Vår nya resesulky, en Baby Jogger City Tour, som går att fälla ihop och stoppa i ett ryggsäcksfodral. Går som handbagage hos de flesta flygbolag. Mycket smidig som resevagn!

Att packa för fem dagar i Berlin var alltså inte lätt. Dessutom var var vädret ostadigt, pendlade mellan 7 och 15 grader, mellan sol och regn enligt väderprognosen. Vi valde till slut att skippa vinterkläderna och satsa på fleece och höstjacka till både vuxna och barn. Ett val som visade sig både bra och dåligt. Första dagen i Berlin var det klart men blåsigt och iskallt, endast 4 grader. Ellen låg inlindad i en jättestor fleecefilt i vagnen och var varm men vi andra frös hela dagen. Dagen efter var det plötsligt strålande solsken och 19 grader i skuggan. Vi satt i kortärmat och åt lunch på en uteservering. Har nog aldrig varit med om ett sådant väderomslag förut. Då var vi glada över att inte behöva bära runt på våra vinterjackor.

Vår packning för fem dagar i Berlin bestod av en mellanstor resväska med våra kläder, hygienprodukter och Ellens blöjor. Vi hade också med oss tre handbagage: Ellens resesulky och skötväska samt en mindre ryggsäck.

Vår packning i bilder (det enda som inte är med på bild är våra pass, mobiler, plånböcker och en neccessär):

Berlin-packning-Bazze
Anders packning
Berlin-packning-Tim
Tims packning: kläder, tidning, pocket, surfplatta och spelmojäng.
Berlin-packning-Linda
Lindas packning: kläder, underkläder och en liten neccessär med maskara, linser och hårband.

 

Berlin-packning-Ellen1
Ellens hade mest packning av alla trots att hon är minst: kläder, fleecefilt, blöjor, välling, klämmisar, nappflaska och skötgrejer (i den gula ryggsäcken). 

Eftersom man aldrig vet vad det blir för förseningar, Ellen fortfarande sover två gånger per dag och vi inte äter kött så tog vi med en hel hög med klämmisar och några burkar barnmat i packningen. Ellen åt dock oftast samma mat som oss men vi kompletterade med några mellanmål per dag och välling innan läggdags. Vi hade inte behövt ta med visade det sig, hittade nästan direkt en bra affär med klämmisar, men sådant är inte alltid så lätt att ta reda på i förväg.

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s