Det blir Koh Lanta igen

De två senaste gångerna vi lämnat Koh Lanta har vi sagt att det här var nog sista gången. Inte för att det var dåligt på något sätt utan för att vi redan varit här några gånger, sett en hel del av ön och vill prioritera nya, för oss mer spännande, resmål. Och så plötsligt har vi bokat en resa dit igen och längtar tills det är dags.

KohLanta2016-OldTown9-shake
Old Town på Koh Lanta.

Egentligen ville vi åka till södra Vietnam igen men det var stört omöjligt att hitta flygbiljetter utan för många mellanlandningar till ett rimligt pris eftersom vi var sent ute. Sen var vi inne på Bali men flygresan dit kändes lång med en (snart) 2-åring. Eftersom Ellen fortfarande är så liten så gick de flesta mer äventyrliga resmål bort men att kunna dyka var ett krav. Bra stränder med, likaså god mat.

KohLanta2016-longbeach1
Norra Long Beach.
Thailand2016-KohLanta-hotell-frukost2
Vi längtar efter maten och frukten lika mycket som till stränderna och livet under ytan.

Av en slump hittade vi bra flygstolar med direktflyg till Krabi med ett av charterbolagen. Inte jättekul att sitta nästan 12 timmar på charterflyg, det brukar vara både trångt och dålig service, men att flyga reguljärt med Thai Airways kostade nästan 10000 kr mer för hela familjen. De obekväma sätena och kassa flygplansmaten brukar vara ett minne blott så fort man sätter sin fot i Thailand.

agoda-hotellbokning.png
Det finns många bokningssajter men i sydostasien är Agoda nästan alltid billigast.

Eftersom vi var sent ute var det ganska svårt att hitta bra boende till en billig peng. Som alla andra gånger väljer vi att bo på lite olika stränder. Efter måååååånga timmar surfandes vid datorn så har vi till slut lyckats boka både hotell med pool på Klong Nin beach och enkel bungalow på Klong Dao. Vi ser väldigt mycket fram emot att bo på Klong Nin som vi hört så mycket bra om. En dykdag är också inbokad, för övrigt har vi tänkt att bara ta det lugnt och vara tillsammans. Och äta en massa god mat förstås.

Thailand2016-dykning-BidaIslands6
Här ska jag dyka om några veckor.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s