Bra budgethotell i Berlin

Det är oftast inte så lätt att hitta bra budgethotell på bra läge i storstäder, särskilt inte strax innan avresa. Många ställen var fullbokade men efter en hel del letande hittade vi till slut Hotel Transit som visade sig vara precis det vi sökte.

Berlin-HotelTransit-2b

Våra krav:

  • Lugnt område med många restauranger
  • Nära U-Bahn/S-Bahn (tunnelbane/tågstation)
  • Frukost inkluderat
  • Rymligt rum med minst tre sängplatser

Hotel Transit ligger bara ett kvarter från populära straße i Kreuzberg. Det ett trevlig område med många caféer och restauranger. Det var ett av våra huvudkrav när vi letade, att behöva åka iväg med tunnelbanan för att äta middag funkar inte så bra med småbarn. Vi var iväg hela dagarna men åt middag i närområdet varje kväll. Från hotellet till tunnelbanestationen Mehringdamm var det bara ett par minuters promenad.

Berlin-Kreutzberg-1-barnvagn

Det är ett enkelt men väldigt trevligt hotell. Vid vårt besök bodde det mest backpackers och större barnfamiljer där. Det har ett 50-tal rum fördelat på ett par våningar i ett gammalt industrikvarter. De har många rum som passar större sällskap, med 4, 5 och 6 bäddar i varje.

Berlin-HotelTransit-7-byggnad.jpg

Berlin-HotelTransit-frukost-0
Matsalen.

Vi hade bokat ett trebäddsrum men fick ett med fem bäddar. Inte för att vi behövde fler bäddar men den extra ytan är aldrig fel när man har barn. Rummet var stort och ljust, hade stora fönster och enorm takhöjd.

Berlin-HotelTransit-rum-hotellrum1
Tim och Ellen flossar på rummet.

Frukostbuffén på Hotel Transit var långt över förväntan. På enklare hotell brukar det inte vara så bra utbud men här fanns det fantastiskt gott bröd, många olika ostar, grönsaker, frukt, flera sorters yoghurt och gott kaffe.

Berlin-HotelTransit-frukost-1Berlin-HotelTransit-frukost-4Berlin-HotelTransit-frukost-3

Personalen var trevlig och hjälpsam, rummen bra och frukosten kanon. Det var verkligen både ett trevligt och prisvärt boende som vi kan rekommendera om ni söker ett hotell i budgetklassen i Berlin.

Berlin-HotelTransit-4-entre.jpg
Ingång via gården på hagelbergerstraße.

 


En reaktion på ”Bra budgethotell i Berlin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s