Kreuzberg i Berlin

Kreuzberg är en bra utgångspunkt för att utforska Berlin. Det ligger centralt, har flera tunnelbanestationer, loppisar, lekplatser, parker, saluhallar och ett stort antal restauranger från hela världen. Området har länge varit känt för sitt mångsidiga kulturliv och ett ställe där många alternativa livsstilar blomstrar. Även om Kreuzberg idag blivit gentrifierat och mer exklusivt på senare tid råder skön stämning bland gatukonst, konstgallerier och restauranger från hela världen.

Berlin-Kreutzberg-1-barnvagn

Bergmannstraße.

Berlin-Kreutzberg-4Berlin-Kreutzberg-8.jpgKreuzberg som ligger centralt i innerstadens sydöstra delar är trots folkmängden liten till ytan, faktiskt en av de mindre stadsdelarna i Berlin. Stora delar av området är täckt med graffiti och gatukonst, från knappt läsbara taggar till verk av både ambitiösa amatörer och välkända namn.

Berlin-Kreutzberg-7Berlin-Kreutzberg-10

Stadsdelen är fortfarande platsen för en del av Berlins unga och trendiga. Kroglivet blomstrar och här hittar man underground-barer sida vid sida med stjärnkrogar, restauranger från hela världen och gatukök som säljer currywurst.

Våra favoritrestauranger i Kreuzberg

Berlin-Kreutzberg-3
Konstant lång kö utanför den kända boden Mustafas Gemüse Kebap.

Berlin-Kreutzberg-2-natt

Bredvid den lilla saluhallen Markheineke Markthalle, på torget Markheinekeplatz, kan man fynda allt från militärkläder och äggkoppar till hemslöjd och gamla handdockor.

Berlin-Kreutzberg-loppis-1
Markheinekeplatz.

Berlin-Kreutzberg-loppis-4

De turkiska invandrarna och deras traditioner är ett märkbart inslag i stadsdelen, särskilt i kvarteren runt Kottbusser Tor och Mehringerplatz.

Berlin-Kreutzberg-Kottusser0Berlin-Kreutzberg-Kottusser2Berlin-Kreutzberg-Kottusser4Berlin-Kreutzberg-Kottusser6

Strax nedanför Kottbusser Tor, längs floden Spree hittar man den härliga oasen Böcklerpark där många Berlinbor promenerar, tränar eller bara hänger.

Berlin-Kreutzberg-floden1
Vy från Admiralsbrücke.
Berlin-Kreutzberg-floden2
Böcklerpark

Fler bilder från Kreuzberg:

Berlin-Kreutzberg-0Berlin-Kreutzberg-12Berlin-Kreutzberg-MehringerplatzBerlin-Kreutzberg-pickweight1Berlin-Kreutzberg-9Berlin-Kreutzberg-5Berlin-Kreutzberg-loppis-3Berlin-Kreutzberg-Kottusser1Berlin-Kreutzberg-pickweight6

Alla inlägg om Kreuzberg

Alla inlägg om Berlin

 


2 reaktioner på ”Kreuzberg i Berlin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s