Skön dag i Prenzlauer Berg

Under DDR-tiden var Prenzlauer Berg en samlingspunkt för många intellektuella och idag lockar staddelen i forna Östberlin fortfarande många konstnärer och unga med alternativ livsstil. Precis som med många andra centrala stadsdelar i storstäder har Prenzlauer Berg blivit populärt även bland höginkomsttagare vilket kanske förändrar området på sikt. Men här är fortfarande en skön stämning och vi kan absolut rekommendera att spendera en halvdag eller mer i området.

Berlin-PrenzlauerBerg-1Berlin-PrenzlauerBerg-5

Med sina trädkantade gator, färgstarka små butiker och second hand-affärer, mysiga caféer och fantastiska restaurangutbud kan man förstå varför området är så omtyckt hos såväl småbarnsföräldrar och studenter.

DSCF0854_prenzBerlin-PrenzlauerBerg-loppis2Berlin-PrenzlauerBerg-skapbilBerlin-PrenzlauerBerg-schack

Efter att ha frusit fingrarna av oss dagen före i fyra graders kyla äter vi här sushi i kortärmat i solen. Plötsligt är det 19 grader, oväntat den förste november.

Berlin-PrenzlauerBerg-sushi-red

Berlin-PrenzlauerBerg-2I östra delen av stadsdelen ligger barnmuseet Macht Mit som står på 8-åringens önskelista. På väg dit passerar vi en park med lekplats och ett av stadens många barncaféer. Barnen behöver springa av sig så vi stannar till när någon timme. Med 1,5-åring är det minst sagt praktiskt med ett café med leksaker, gör att vi vuxna har möjlighet att prata med varandra utan att bli avbrutna av uttråkade barn hela tiden.

Berlin-barncafe_KiezKind-red
Det barnvänliga caféet Kiez Kind i Prenzlauer Berg.

Berlin-barncafe_KiezKind-6b

Berlin-barncafe_KiezKind-1
Kiez Kind har till och med en riktig sandlåda inomhus.
Berlin-barncafe_KiezKind-3-sandlada
Kiez Kind har till och med en riktig sandlåda inomhus.

Berlin-barncafe_KiezKind-2

Vi gillar verkligen Prenzlauer Berg, skulle verkligen kunna tänka oss att bo här nästa gång vi besöker Berlin.

Andra trevliga stadsdelar i Berlin:

Fler bilder från Prenzlauer Berg:

DSCF0878_prenzBerlin-PrenzlauerBerg-meditationBerlin-PrenzlauerBerg-bro-tagBerlin-PrenzlauerBerg-cafe1Berlin-PrenzlauerBerg-21Berlin-PrenzlauerBerg-17Berlin-PrenzlauerBerg-16Berlin-PrenzlauerBerg-15Berlin-PrenzlauerBerg-14Berlin-PrenzlauerBerg-13Berlin-PrenzlauerBerg-12Berlin-PrenzlauerBerg-11Berlin-PrenzlauerBerg-9Berlin-PrenzlauerBerg-10Berlin-PrenzlauerBerg-8Berlin-PrenzlauerBerg-7Berlin-PrenzlauerBerg-6Berlin-PrenzlauerBerg-4

 

 

 


En reaktion på ”Skön dag i Prenzlauer Berg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s