Fem favoritrestauranger i Kreuzberg

I Kreutzberg blomstar kroglivet, här finns restauranger från hela världen, caféer, barer, nattklubbar, stjärnkrogar och gatukök med långa köer dygnet runt. Några stjärnkrogar testade vi inte men däremot många andra riktigt bra restauranger, alla med rätter i vår budgetklass. Utbudet av vegetarisk och vegansk mat är fantastiskt i Berlin, alla restauranger vi var på hade veganska rätter på menyn och det fanns även många renodlade vegetariska och veganska restauranger.

Här är några av våra favoriter i Kreuzberg:

Goodmorning Vietnam

Vi hade tur att få ett ledigt bord men annars rekommenderar vi att boka bord här. Den här populära restaurangen serverar fantastisk vegansk vietnamesisk mat. Menyn är lång och det var svårt att välja, till slut tog våra favoriter som vi upptäckt på våra resor till Vietnam.

Berlin-GoodmorningVietnam-restaurang1Berlin-GoodmorningVietnam-restaurang3Berlin-GoodmorningVietnam-restaurang2

Nepal House

Vi blev väldigt glada när vi upptäckte att det låg en nepalesisk restaurang nära hotellet. Nepalesisk mat hade vi inte testat förut så det var en ny upplevelse. Många rätter liknade de indiska och de var rejält kryddade (4 av 4 chilis). Här provade vi Mo:Mo, en slags fyllda knyten som man doppade i olika såser, de var verkligen jättegoda!

Berlin-NepalHouse-restaurang1Berlin-NepalHouse-restaurang2Berlin-NepalHouse-restaurang34

Veggie & Vega

Den här restaurangen serverar vegetariska och veganska rätter från södra Indien. Det var trång och varmt vid vårt besök och det var inte helt lätt att komma in med barnvagnen. Men maten var fantastisk och priserna låga!

Berlin-veggie-vega-restaurang1
Vegansk thali.
Berlin-veggie-vega-restaurang2
Jackfruit curry.

Attila Hildmann Vegan Food Snackbar

Det här är bästa hamburgerstället! Så många goda hamburgare att välja mellan, här finns verkligen sorter för alla smaklökar. Jag valde en med thailändska smaker och groddar, Tim beställde en med rödbetschips och senap, Anders en mer traditionell cheeseburgare och Ellen smakade lite av varje. Priset var inte det lägsta men väl värt varenda krona! Ett litet extra plus för att de hade matchadryck på menyn.

Berlin-Kreutzberg-Kottusser5-vegan-hamburgare-2

Bangkok City

Den här restaurangen är egentligen mest med för sin lilla hörna som påminner om många strandrestauranger i Thailand. Där man sitter på golvet och äter vid låga bord. Där finns också lite leksaker och böcker som kan underhålla de små. Maten var riktigt bra och servicen kanon.

Berlin-BangkokCity-restaurang1Berlin-BangkokCity-restaurang2


2 reaktioner på ”Fem favoritrestauranger i Kreuzberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s