Dinosaurier och uppstoppade djur

Museum für Naturkunde har över 30 miljoner föremål men är mest känt för att ha ett av världens största sammanfogade skelett av en dinosaurie. Där finns också ett par mindre skelett av utdöda ödlor. Vi åkte hit just för att se dinosaurieskeletten men upptäckte att det fanns så många fler intressanta utställningar i byggnaden.

Berlin-Naturkunde-museum-dinosaurie-2Berlin-Naturkunde-museum-dinosaurie-1Berlin-Naturkunde-museum-dinosaurie-4Berlin-Naturkunde-museum-dinosaurie-3

En av utställningarna handlade om evolutionen, om hur djur och natur har utvecklats fram till idag, om hur nya arter utvecklas, om mutation och urval. Museet har en stor samling uppstoppade djur och fåglar.

Berlin-Naturkunde-museum-panda2Berlin-Naturkunde-museum-leopard

En av de mest spännande utställningarna var museets våtsamling med konserverade fiskar, insekter och kräldjur av olika salg. Djuren är inlagda i burkar, i etanollösning för att kunna bevaras.

Berlin-Naturkunde-museum-glasburkar-1

Berlin-Naturkunde-museum-glasburkar-3Berlin-Naturkunde-museum-glasburkar-2Berlin-Naturkunde-museum-glasburkar-4

Berlin-Naturkunde-museum-glasburkar-5
Liten Hammarhaj.

Museet har också Tysklands största mineralsamling, den innehåller ca 200000 exemplar. Större delen av samlingen visas i den gamla utställningshallen från början av 1900-talet, i vackra historiska skåp.

Berlin-Naturkunde-museum-kristall-1Berlin-Naturkunde-museum-kristall-6Berlin-Naturkunde-museum-kristall-2

Vi kan verkligen rekommendera det här museet till familjer med barn som gillar dinosaurier och är intresserade av djur och natur. Inträdet kostade bara 15 Euro för hela familjen.


En reaktion på ”Dinosaurier och uppstoppade djur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s