Vi utforskar Ao Nang

Efter en tid på Koh Lanta reser vi vidare till Ao Nang som ligger på fastlandet, drygt två timmar norr om Koh Lanta. Den lilla turistorten Ao Nang är turisttät minst sagt men om man viker av från de värsta stråken nere vid havet och går längre upp i byn är det betydligt lugnare och trevligare.

AoNang-byn1AoNang-byn4-el

AoNang-byn8AoNang-byn4-restaurang

Huvudgatan som går igenom hela byn är kantad av restauranger och butiker. Mitt i smeten är det mest turistrestauranger med anpassad meny, nästan alla har pizza och pasta på menyn. Vi såg till och med någon som hade köttbullar och fiskpinnar. Flera av restaurangerna har meny på både svenska och kinesiska. Det finns säkert något guldkorn här med men vi valde att gå längre upp i byn och hittade betydligt mysigare restauranger, bättre priser hade de också.

AoNang-byn2

AoNang-byn6-pannkaka
Thailändsk bananpannkaka.

AoNang-byn5-Linda_Bazze

En av de restauranger vi verkligen gillade var Ton Ma Yom som vi hittade på en liten bakgata en bra bit upp i byn.

AoNang-byn7-restaurang1AoNang-byn7-restaurang2AoNang-byn7-restaurang3

Stranden vid Ao Nang är ingen höjdare med thailändska mått mätt, längs större delen av stranden står longtail-båtarna på rad och från huvudgatan som går längs stranden hörs motorbruset och tutandet dygnet runt. Men om man orkar gå några hundra meter, till den allra sydligaste delen stranden är det lugnare.

AoNang-stranden1b
Sydligaste delen av Ao Nang-stranden.

AoNang-stranden3AoNang-stranden6AoNang-stranden7

Från Ao Nang går annars taxibåtar, så kallade longtails, till alla stränderna i närheten och småöarna utanför. Det är bara att  gå till biljettkassan i ena änden av Ao Nang, köpa biljett till valfri ö eller köpa en rundtur där man får se fyra öar under en dag.

koh-poda-thailand-jan-2016_test.jpg
Koh Poda, en av småöarna utanför Ao Nang.

LÄS MER

Stränder i Krabi-området

 

 


5 reaktioner på ”Vi utforskar Ao Nang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s