En tur till Friedrichshain

Efter att ha besökt East Side Gallery som ligger öster om floden passade vi på att ta en långpromenad för att kolla in Friedrichshain som ligger i före detta Östberlin. Stadsdelen är lite mer sliten och nergången än andra delar vi besökte i Berlin men ganska lummig med många träd, några små parker och massor av mysiga caféer och restauranger i varje kvarter.

Berlin-Friedrichshain-7

Berlin-Friedrichshain-2Berlin-Friedrichshain-3

Vi fikade på Shakespeare and Sons som är en bokhandel med bagelcafé. Stället var aningens överprisat men riktigt mysigt.

Berlin-Friedrichshain-cafe

Sen promenerade vi mest omkring i området, barnen fick springa av sig på lekplatsen i Boxhagener park och vi njöt av solen trots att det var ganska kallt.

Berlin-Friedrichshain-6Berlin-Friedrichshain-4Berlin-Friedrichshain-5

Inte långt från stationen Warshauer Strasse hittade vi RAW-Gälende, ett urbant och lite ruffigt område med restauranger, matstånd, loppis, gallerier, klubbar, barer och olika kulturella projekt. Varenda vägg på hela området var smyckad med gatukost. På grund av säsongen var många ställen stängda men det är lätt att föreställa sig hur mysigt här är en sommarkväll.

Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-1Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-4Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-3Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-6Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-7Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-8Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-11--graffiti

Andra trevliga områden i Berlin:

Fler bilder från Friedrichshein:

Berlin-Friedrichshain-1Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-2Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-5Berlin-Friedrichshain-RAWGalende-9-graffitiBerlin-Friedrichshain-RAWGalende-12-graffitiBerlin-Friedrichshain-RAWGalende-10-graffiti


En reaktion på ”En tur till Friedrichshain

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s