Ao Nang med omgivningar

Dags att sammanfatta vår vecka i Ao Nang i Krabiprovinsen. Vi var här för drygt 15 år sedan och vissa saker var fortfarande sig lika även om turismen fullkomligt exploderat i området sedan dess.

425b9-familjeportratt
Chicken Island.

Vi bodde på Nopperat Thara Beach, precis norr om Ao Nang. Det är inte Thailands finaste strand men har ett bra utgångsläge för att åka till många kul och fina ställen i närheten. Vi blev uppgraderade till lyxigt hotell strax innan avresa och här hade vi det riktigt bra. Slappade vid poolen och åt fantastisk frukost

AoNang-hotell-pool2AoNang-hotell-frukost2

Vi utforskade turistorten Ao Nang och hittade några riktigt bra restauranger bara ett stenkast från de värsta turistståken. Hängde en dag vid stranden precis intill men var annars mestadels på olika utflykter i närområdet.

AoNang-stranden3Thailand-Noppharathara-foodcourt4Thailand-Noppharathara-streetfood2

De flesta åker inte till Ao Nang för själva Ao Nang eller stranden där utan för att det är en bra utgångspunkt för att åka till paradisstränderna intill och ute på öarna.  Det är bara att  gå till biljettkassan i ena änden av Ao Nang, köpa biljett till valfri ö eller köpa en rundtur där man får se fyra öar under en dag. Förvänta dig dock inte att vara ensam på öarna, under högsäsong är det massvis med andra turister som också vill se samma paradisöar! Om man vill undvika värsta rusningen så ta en tidig morgontur och åk hem igen när den största massinvasionen dyker upp vid lunchtid. Under vår vecka här åkte vi bland annat till Klong Muang, Railey & Phra Nang, Koh Poda och Koh Hong.

koh-poda-thailand-jan-2016_2
Lugnt och skönt på Koh Poda tidigt på förmiddagen.
Thailand2016-utflykt-bat-ParadiseIsland3
Paradise Island, nästan helt förstörd ö, turismens baksida.

En kväll åkte vi in till Krabi stad för att gå på nattmarknaden. Inte för att shoppa utan för att äta. Vi älskar mat och ofta finns det fantastisk och billig mat på marknaderna i sydostasien.

Krabitown-nightmarket1

Veckans höjdpunkt blev nog ändå vår dyk- och snorkelutflykt till Bida Islands. Sikten var fantastisk den dagen och vi såg så mycket vackra fiskar och koraller.

Thailand2016-dykning-BidaIslands-fisk2

Redan efter nån dag på Ao Nang började det klia på mig. Först lite och sen vansinnigt mycket. Vid närmare inspektion visade det sig att jag hade blivit helt rödprickig på bröstet, armarna och magen. Det spred sig snabbt och blev till slut outhärdligt. Efter lite surfande efter en pålitilig läkare hittade vi till Dr Sombons mottagning. Anmälde mig i kassan och efter bara några minuter fick jag träffa läkaren. Han konstaterade snabbt att jag fått en allergisk reaktion mot havslopporna som finns lite här och där i vattnet. Med mig ut fick jag en påse med rosa piller, en påse med vita piller och två rosa burkar med kortisonsalva. Det hjälpte lite men prickarna och kliandet upphörde tyvärr inte förrän flera veckor efter att vi kommit hem.

AoNang-doktor-prickarAoNang-doktor-prickar2

Som om inte det vore nog så råkade Anders, bara några dagar innan vi skulle åka hem, skära sig under fötterna på några vassa stenar på stranden. Till hans undsättning kom sjukvårdaren Linda. Jag visste väl att alla timmarna framför CityAkuten nån gång skulle komma till nytta!

AoNang-hotell-hotellrum-skador
Köpte hela plåstersortimentet på Seven Eleven.

Allt som allt hade vi en skön vecka i Ao Nang men stället är lite för turisttätt för vår smak och vi kommer inte att åka dit nån mer gång. Det finns så många bättre ställen i Thailand.

 


En reaktion på ”Ao Nang med omgivningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s